Enkelslipade eller progressiva glas?

Vi vill ogärna skryta. Men vi skulle ändå påstå att vi har det mesta i vårt sortiment. Är du ute efter ett par slipade glasögon? Det har vi! Solglasögon till sommaren eller semestern? Yes. Läsglasögon och blåljusglasögon – absolut. För våra optiska glas ingår alltid antirep-, reflex-, smuts- och vattenavvisande glasbehandlingar i priset. Det tycker vi är en självklarhet, och inget som du ska behöva betala extra för. Det finns också ett antal valfria specialbehandlingar som du kan lägga till.

Våra glas

Enkelslipade glas

Enkelslipade glasögon har samma styrka över hela glasytan och är för dig som endast har ett typ av synfel – t ex närsynthet eller översynthet. Enkelslipat glas är vanligast tills du har kommit upp i ca 40-årsåldern då ålderssyntheten börjar smyga sig på och du kanske börjar se dåligt på både kort och långt avstånd. Då behöver du glas med mer än en styrka, så kallade progressiva glasögon. Vårt enkelslipade glas ingår i priset vid köp av glasögon (1899 kr) och inkluderar antirep- och antireflexbehandlingar, något som du vanligtvis brukar behöva betala extra för hos andra optiker.

Progressiva glas

Progressiva glasögon har flera styrkor i glaset så att du ser skarpt på både kort, mellan och långt avstånd utan att behöva byta mellan olika glasögon. I övre delen av glaset ser du bäst på långt håll, och i nedre delen av glaset ser du bäst på nära håll – styrkorna skiftar i en så kallad korridor över glaset. Progressiva glas är oftast inte aktuellt förrän du har kommit upp i cirka 40-årsåldern, då linsen i ögat börjar få svårt att ställa in skärpan på kort håll och du behöver ytterligare en styrka för att kunna läsa.

Vi erbjuder två typer av progressiva glasögon, Bas (3699 ) kr och Premium (4699 kr). Skillnaden i pris beror på att det dyrare glaset har en bredare korridor vilket kan upplevas behagligare när du växlar från att se på kort till långt håll.

Glas utan styrka

Alla våra bågar går att få med glas utan styrka. Det är samma kvalitetsglas (inkl. antirep- och antireflexbehandlingar) som vi använder till våra slipade glasögon men utan styrka.

Solglas med styrka

Självklart är det möjligt att köpa solglasögon med styrka hos oss. Enkelslipade solglasögon kostar 2199 kr och progressiva solglasögon kostar 3899/4899 kr, beroende om du väljer bas- eller premium-glas. Vänligen observera att polarisering inte ingår i våra slipade solglasögon. Det kan läggas till mot en kostnad av 499 kr.

Terminalglas

Terminalglasögon är speciellt anpassade för dina arbetsförhållanden. Terminalglas kan vara enkelslipade eller progressiva och du kan välja från hela vårt utbud av bågar. För att du ska få rätt styrkor rekommenderar vi att du bokar en synundersökning hos oss så tar vi det därifrån.

Våra behandlingar

Fotokromatiskt glas

Genomskinliga glas som tonas när de kommer i kontakt med UV-ljus. Smidigt för dig som växlar mycket mellan att vara på inomhus och utomhus i solen. Fotokromatiskt glas kostar 999 kr som tillägg och kommer i färgerna grå eller brun. Fotokromatiskt glas kan köpas som tillägg till alla våra glasögon.

Blåljusfilter

Ljuset från din tv, dator, surfplatta och telefon innehåller en hög andel blått ljus vilket har visat sig vara en riktig bov i vardagen. Förutom att det blåa ljuset kan rubba dina melatonin-nivåer, vilket får dig att sova sämre, kan det också öka risken för trötta ögon och huvudvärk. För att motverka detta erbjuder vi blåljusfilter som blockerar delar av det blåa ljuset. Denna behandling läggs till vid köp av glasögon och kostar 499 kr. Vi erbjuder även glasögon utan styrka inkl. blåljusfilter för 999 kr.

Polariserat solglas

Polariserade solglas garanterar 100 % skydd mot solens UVA/B och dessutom får du skarpare färgkontraster. Polariserade solglas motverkar bländning vid t.ex. bilkörning.

1.74 index glas

Har du höga styrkor, där cylinder + sfär summerar till +6/-6 eller mer, rekommenderar vi dig att välja Index 1.74-glas för att glasen ska bli så tunna som möjligt.

×