Vanliga frågor

- Betala - Hemlån - Recept - Butiker - Returer - Vad ingår - Glas - Rabatt -

Hur betalar jag för mina glasögon?

Du kan betala med de allra flesta betal-/kreditkort, Google pay, Apple pay med mera. För ett flertal länder kan du även betala genom Klarna invoice. Väljer du "Pay later with Klarna" med 14 dagars betaltid, har du 14 dagar på dig att betala fakturan från den dagen beställningen är lagd.Hur gör jag för att låna hem glasögon?

Välj de glasögon som du vill prova och markera ”hemlån”, för att sedan klicka i ”låna hem”. Glasögonen hamnar i varukorgen märkta som ”hemlån”. Du kan välja upp till tre par glasögon att låna hem.

När du valt vilka bågar du vill låna hem så går du vidare till kassan och följer instruktionerna för ett köp. Att låna hem glasögon kostar dig ingenting och du returnerar dom enkelt med hjälp av den medföljande returfraktsedeln.

Hemlånsglasögon

Hur får jag tag på mitt recept?

Har du gjort en synundersökning hos oss så behöver du inte ladda upp någonting när du lägger en beställning. Vill du ha ditt recept skickat till dig så kan du antingen hämta ut detta i butik eller få detta på post. Vill du ha ditt recept postat till dig så kan du maila oss på hello@nividas.com.

Enligt svensk lag har du som kund alltid rätt att få ut ditt glasögonrecept från optikern. Kom ihåg att ditt recept inte bör vara mer än 1 år gammalt!

Var ligger Nividas butiker och vilka öppettider har de?

Våra butiker i Stockholm ligger på Norrlandsgatan 10, Åhléns Odenplan, Åhlens City samt Täby Centrum. I Göteborg finns vi på Östra Hamngatan 29. Vår Malmöbutik ligger på Södra Förstadsgatan 25. Välkommen!

Se öppettider här.

Kan jag ångra mitt köp, och hur returnerar jag varor om jag inte är nöjd?

Självklart! Som kund hos oss har du alltid fri frakt och fri retur i 30 dagar. Har du köpt solglasögon utan styrkor så ska denna produkt vid retur vara oanvänd, oskadad och i originalemballage. Du får självklart öppna ditt paket och prova produkten innan du avgör om du vill behålla ditt köp.

Har du köpt slipade glasögon eller solglasögon rekommenderar vi dig att testa dessa i ett par dagar då det kan ta lite tid för ögonen att vänja sig vid nya glasögon, särskilt om det är glasögon eller solglasögon som har slipats enligt ett helt nytt glasögonrecept.

Om du vill returnera din produkt så klistrar du på den medföljande returfraktsedeln på ditt returemballage och lämnar in paketet hos närmaste postombud. Observera att du måste fylla i medföljande returinformation. Det går också bra att returnera en produkt i någon av våra butiker, de hittar du här.Behöver du returnera en vara som köpts med presentkort erhåller du ett nytt presentkort. Nyttjar du inte hela beloppet erhåller du ett nytt presentkort på kvarvarande belopp. Använder du ditt presentkort på en lägre summa vid köp online. Kontakta oss gärna på hello@nividas.com för att erhålla kvarvarande belopp. Ditt presentkort gäller endast på nividas.com samt i våra egna butiker.

Läs mer om vår returpolicy här.


Vad ingår i priset?

Priset på våra slipade glasögon och solglasögon inkluderar alltid båge, glas med styrkor, antirep och antireflex, samt tunnare glas vid större synfel. Priset på våra solglasögon utan styrkor inkluderar båge och polariserade solglas (ej våra lätt tonade) med 100 % UV-skydd. Alla priser som visas på www.nividas.com är inklusive moms. Du får självklart även med ett hårt glasögonfodral, ett mjukt fodral samt en putsduk för att rengöra glasen. Självklart står vi för frakt och retur inom Sverige.

Kolla in alla glasval här.

Kan jag köpa glas utan styrkor och vad innebär enkelslipat glas?

Självklart! Det går utmärkt att beställa glas utan styrka. Du väljer alternativet ”enkelslipade glas” i menyn där du väljer dina bågar. Glasögon utan styrka är självklart behandlade med antirep och antireflex – precis som våra glasögon med styrka.

Enkelslipat glas innebär att glaset har samma styrka över hela glasytan, och är till för dig som är närsynt, översynt och/eller astigmatiker. Enkelslipade glasögon kostar 1699 SEK och inkluderar båge, glas med styrkor, antirep och antireflex samt tunnare glas vid större synfel.

Hur fungerar volymrabatten?

Vår volymrabatt gäller på samtliga glasögon och solglasögon och fungerar enligt följande:

- Köp 2 par glasögon/solglasögon, få 15 % på samtliga par.

- Köp 3 par glasögon/solglasögon, få 20 % på samtliga par.

-Köp 4+ par glasögon/solglasögon, få 25% på samtliga par.

Rabatten appliceras automatiskt i kassan, går ej att kombinera med andra rabatter och gäller för beställningar på samma recept. 

Hittade du inte svaret på din fråga?