Vi har allt!

Vi vill ogärna skryta. Men vi skulle ändå påstå att vi har det mesta i vårt sortiment. Är du ute efter ett par slipade glasögon? Det har vi! Solglasögon till sommaren eller semestern? Yes. Läsglasögon och blåljusglasögon – absolut.

Optiska glas

För våra optiska glas ingår alltid antirep-, reflex-, smuts- och vattenavvisande glasbehandlingar i priset. Det tycker vi är en självklarhet, och inget som du ska behöva betala extra för. Det finns också ett antal valfria specialbehandlingar som du kan lägga till. Optiska glasögon brukar delas upp i enkelslipade och progressiva, mer om det nedan.

Progressiva glas

Progressiva glasögon har flera styrkor i glaset så att du ser skarpt på både kort, mellan och långt avstånd utan att behöva byta mellan olika glasögon. I övre delen av glaset ser du bäst på långt håll, och i nedre delen av glaset ser du bäst på nära håll – styrkorna skiftar i en så kallad korridor över glaset. Progressiva glas är oftast inte aktuellt förrän du har kommit upp i cirka 40-årsåldern, då linsen i ögat börjar få svårt att ställa in skärpan på kort håll och du behöver ytterligare en styrka för att kunna läsa.

Vi erbjuder två typer av progressiva glasögon, Bas 3499 kr och Premium 4499 kr. Skillnaden i pris beror på att det dyrare glaset har en bredare korridor vilket kan upplevas behagligare när du växlar från att se på kort till långt håll.

Enkelslipade glas

Enkelslipade glasögon har samma styrka över hela glasytan och är för dig som endast har ett typ av synfel – t ex närsynthet eller översynthet. Enkelslipat glas är vanligast tills du har kommit upp i ca 40-årsåldern då ålderssyntheten börjar smyga sig på och du kanske börjar se dåligt på både kort och långt avstånd. Då behöver du glas med mer än en styrka, så kallade progressiva glasögon. Vårt enkelslipade glas ingår i priset vid köp av glasögon (1699 kr) och inkluderar antirep- och antireflexbehandlingar, något som du vanligtvis brukar behöva betala extra för hos andra optiker.

Slipade solglas

Självklart är det möjligt att köpa slipade solglasögon hos oss. Enkelslipade solglasögon kostar 1999 kr och progressiva solglasögon kostar 3799/4799 kr, beroende om du väljer bas- eller premium-glas. Vänligen observera att polarisering inte ingår i våra slipade solglasögon. Det kan läggas till mot en kostnad av 499 kr.

Fotokromatiska glas

Genomskinliga glas som tonas när de kommer i kontakt med UV-ljus. Smidigt för dig som växlar mycket mellan att vara på inomhus och utomhus i solen. Fotokromatiskt glas kostar 999 kr som tillägg och kommer i färgerna grå eller brun. Fotokromatiskt glas kan köpas som tillägg till alla våra glasögon.

Läsglasögon

Alla våra läsglasögon kommer färdigslipade inklusive blåljusfilter, antirep och antireflex i styrkorna +1, +1.5, +2, +2.5.

Kompletta läsglasögon 699:-