Ett par Nividas

Vi vill skapa glasögon som förenar medvetna val tillsammans med kreativitet och design. Resan mot ett par färdiga Nividasglasögon börjar vid ritbordet och slutar med slipningen av glasen i din styrka. Där emellan är det en lång rad moment som ska avverkas i allt från framställandet av material, till handarbetad slutpolering av bågarna. Nedan går vi igenom några av stegen fram till platsen på din näsrygg. Häng på!

Materialet blir till

Många av våra glasögon (alla förutom de i metall faktiskt) är tillverkade i ett material som på glasögonlingo kallas acetat. Det acetat som vi använder är en form av plast utvunnen från växtcellulosa. Detta material knådas, färgas och blandas för att få till färgen och strukturen på glasögonbågen.

Handarbetade moment

Att tillverka glasögon kräver en mix av toppmoderna robotar, avancerade maskiner, men också en mänsklig touch. Många moment görs fortfarande för hand av duktiga hantverkare på våra fabriker. Filmen här visar några av momenten från framställandet av en av våra bågar i metall.

Hållbara material

En stor del av våra glasögon och solglasögon har tagits fram av ett nytt material som inte bara är växtbaserat, utan även har möjligheten att i en naturlig process brytas ner biologiskt. Vad betyder då det? Jo att material, när det gjort sitt som glasögon, inte bara kommer kunna återvinnas, utan även upptas och gå tillbaka till naturen.

Om Nividas

Vårt mål har sedan start alltid varit att sälja prisvärda, snygga glasögon i bästa möjliga kvalité. Det ska inte vara komplicerat att köpa sig nya bågar, det ska vara enkelt.

×